Collection: Drive

Stärker triatleter under alla steg på deras resa, oavsett distans, nivå och kroppstyp.
Se produkterna
Drive
Drive

Alla har det, vi känner av det ibland. Det är djupt rotat inom oss, en obeveklig kraft – driften att uppnå ett mål och att stilla en hunger. En medfödd, nästan biologiskt förutbestämd drift att utforska våra gränser, bli obekväma för att kunna växa, utmana våra vanor för att utvecklas – helt enkelt en drift att bli bättre.

Många av oss testar oss själv i uthållighetssporter och några av oss i sporten triathlon. Det är en helt ny värld fylld av hinder att växa i, vilket kräver att du tänker om gällande ditt vardagsliv och eventuellt skapar dig en ny livsstil. Oavsett hur det ser ut i ditt fall finns det alltid en startpunkt, behovet av att sätta igång tändningen och vi vill stärka dig på din resa mot att uppnå detta – vår kollektion Drive är en del av det.  

Syftet med dräkten är att stärka triatleter under alla steg av deras resa, oavsett distansen, nivån och kroppsformen. Målet var att designa en dräkt med den bästa passformen och bästa möjliga värde. Vårt driv här på Trimtex är att regelbundet utveckla våra produkter, anpassa dem och att vara öppna för kompromisslösa val. Våra Clean Grit-modeller innehåller 50% återvunna material eller mer. Vårt mål är att alla våra produkter ska vara 100% återvunna år 2030.  

Hydrodynamik
Hydrofobi betyder bokstavligen rädsla för vatten, och beskriver egenskapen att stöta bort vatten. Huvudtyget i dräkten har vattenavstötande egenskaper och stöttar triatleter under simningen genom att inte dra ner eller sakta ner dem. Eftersom att tyget inte suger åt sig vatten, torkar det också väldigt snabbt. När du är våt efter T2 och sitter droppandes på cykeln dröjer det inte länge innan vattnet försvinner från tyget. ‌‌

Flexibilitet
Tre grenar, olika rörelsemönster, många krav – en sport. Att hitta bästa möjliga passform är en stor kompromiss. Användningen av väldigt elastiska tyg och genom att placera dem på de strategiskt bästa panelerna gör stor skillnad för dina simtag, din aeroposition och dina löpsteg. Att minska begränsningarna i axlarna gör det möjligt för dig att enkelt röra armarna och böja dig ordentligt för att nå dina aerodynamiska styren. Vi införde en stor panel på sidorna bestående av ett extremt flexibelt tyg med fyrvägsstretch som gör andningen lättare och som anpassar sig utifrån din kroppsform, både när den är torr och när den är blöt. Njut av den sömlösa lösningen med en ny produktionsteknik för ärmarna. Renskurna ärmslut utan silikongrepp invändigt, utan att kompromissa på den åtsittande passformen från det elastiska tyget. Laserskuret för att garantera en lång livslängd och hållbarhet. Löpning och cykling ställer två, väldigt motstridiga, krav på varandra.  

Frontpanelen ska vara mycket kortare än bakpanelen för den perfekta aerodynamiska positionen på din landsvägscykel eller tempocykel – och jämnlång vid löpningen. Därför har vi använt väldigt flexibla tyg för att anpassa till båda dessa rörelsemönster.

Drive Speedsuit

I slutändanär det viktigast att du känner dig bekväm i din tävlingsdräkt. Vi gav dräkten en tight passform, men lade lite extra vikt vid anpassningen till alla kroppsformer. Ett superelastiskt och ventilerande tyg används i sidopanelernaför att garantera denna bekväma passform.

Framsidan

Den långa dragkedjan på framsidan kommer från branschledande YKK och har en "autolock"-funktion som håller dragkedjan på plats där du lämnade den. Högst upp lade vi till ett dragkedjefodral gjort av ett hydrofobiskt och bekvämt material för att förhindra skavsår. Insidan av lårets mudd har ett halkfritt gummiband för att dräkten ska sitta på plats oavsett om du cyklar eller springer.  

Ett elastiskt band över dragkedjan skyddar den och ökar dess hållbarhet, eftersom att just dragkedjan är en välkänd svaghet i triathlondräkter.

Baksidan

Italienbaserade vadderingsspecialisten Elastic Interface levererar ett perforerat och kort inlägg av skum med hög densitet, vilket ger maximalt skydd med smal profil. Näring är viktigt, oavsett distans, och fickan på ländryggen står därför till ditt förfogande.  

Stretchig och stor nog att rymma dina nödvändiga gels, som stängs in på ett säkert sätt samtidigt som de är enkla att komma åt från båda sidorna.

Drive Tri Skinsuit

Tillverkad av stretchiga Body Shape- och Lycra® Power-tygför att garantera optimal komfort, rörelsefrihet och aerodynamik.

Framsidan

Dräkten har en sömlös Super-Tri-dyna från italienska CyTech, vilken är marknadens bästa. Den garanterar bra skydd när du sitter på sadeln.

Baksidan

Triathlon-dräkten har en praktisk dragkedja framtill som gör den enkel att ta av och på under övergångar.  

På nederdelen av låret har den dessutom ett halkfritt gummiband som håller dräkten på plats, såväl som tre små fickor baktill och en reflexpanel.

Drive Tröja och Shorts

Högpresterande triathlon-tröja och shorts tillverkade av kroppsformade Lycra® Power-tyg. Perfekta för såväl simning, cykling som löpning då de är tillverkade av snabbtorkande, ventilerande och stretchiga tyg.

Tröjan

Tröjan är en åtsittande triathlon-topp med perfekt ergonomisk form. Tröjan är speciellt framtagen för en hög prestandanivå. Den har en praktisk dragkedja framtill som gör den lätt att ta av och på, ett halkfritt gummiband i fållen som håller den på plats under krävande aktiviteter, samt tre små fickor baktill och en reflexpanel.  

Drive-tröjan finns även som ett linne som passar både långa och korta distanser.

Shortsen

Drive-shortsen har ett brett, elastiskt midjeband för ökad komfort samt ett halkfritt gummiband på nederdelen av låret för att de ska sitta på plats under krävande aktiviteter.