Collection: Tvättinstruktioner

Tvätta dina kläder på rätt sätt och förlänga livslängden på dina plagg

Allmänna tvätt tips

Vänd alltid plaggen före tvätt och följ tvättråden som finns på insidan av produkten. Tvätta med liknande färger och använd aldrig tvättmedel med blekmedel eller mjukmedel. Med tiden kommer det förstöra de tekniska egenskaperna i produkten.

Om plagget är extremt smutsigt är det lämpligt att skölja det först, för att sedan tvätta den så snart som möjligt. Fläckborttagningsmedel utan blekmedel kan eventuellt användas på särskilt tuffa fläckar.

Tvätta aldrig våra produkter tillsammans med produkter som innehåller kardborrband. Risken för slitage blir då mycket stor.

Miljötips:
• Tvätta vid låga temperaturer
• Kontrollera att tvättmaskinen är full
• Luft plagget efter träning och använd det flera gånger före tvätt
• Använd en tvättkudde - det skyddar kläderna och förhindrar frigöring av mikroplast från syntetiska plagg.
• Drop torktumlare (utom dunjackor) - luft tork plagg

Produktkategorier

Dunjackor

Överväg om det är nödvändigt att tvätt hela jackan eller om det är möjligt att bara tvätta fläcken. Tvättas hela jackan rekommenderas en torktumlare.

1. Jackan tvättas i 30 grader och vi ber dig att inte använda tvättmedel då det kan få dunet att klistras ihop.

2. Omedelbart efter tvätt bör jackan torktumlas i max 50 grader tillsammans med tre tennisbollar. Dessa hjälper dunet att få tillbaka sin luftiga form.

3. Ta ut jackan var femtonde minut för att fördela dunet i jackan, det är inte ovanligt att dunet klumpar ihop sig under tvätten.

Skulle inte tvättanvisningen följas ber vi dig att tvätta jackan ännu en gång och följa torkningsprocessen ovan.

Skalkläder

Vid tvättning av våra tekniska plagg rekommenderar vi att följa tvättråden noggrant. Använd aldrig sköljmedel vid tvätt av dessa plagg, eftersom detta täpper till porerna i plagget. De flesta tekniska plagg är impregnerade med ett vattenavstötande material på utsidan av tyget. Denna impregnering bryts gradvis ner under användning. Utan denna impregnering kommer plagget att förlora sina fukttransporterande egenskaper eftersom yttertyget suger åt sig vattnet och blockerar ångan att åka ut. Nödvändig rengöring och impregnering av plagget bidrar till att användaren får ut maximalt utbyte av sina tekniska plagg.

1. Kontrollera alltid tvättrådsetiketten.

2. Stäng blixtlås och fäst alla kardborrband.

3. Tvätta i 30 grader normal tvätt, använd 40 grader på särskilt smutsiga kläder. (Kontrollera tvättrådsetiketten om plagget tål detta)

Några tips och råd för impregnering är:
1. Täck arbetsytan och spraya jämnt över tyget på 20 cm avstånd.

2. Torka plagget i torkskåp eller torktumlare för att aktivera impregneringen.

Fleeceprodukter

Vid tvätt av fleece rekommenderas det att tvätta ut och in för att hålla plagget fint så länge som möjligt. Om fleece används direkt på kroppen kan det orsaka lukt i de syntetiska fibrerna. Om detta inträffar, följ tvättrådet inuti plagget.

Vi rekommenderar inte sköljmedel när du tvättar fleeceplagg, eftersom det kan skada fibrerna i plagget.

Bomullsprodukter

1. Kläder som huvudsakligen innehåller bomull tvättas i maskin i 40 grader. Tvätta alltid dina kläder med liknande färger.

2. Bomullsplagg bör inte torktumlas då risken är stor att plagget krymper. Läs alltid etiketten inuti plagget för att vara helt säker.

Tvättråd cykelbyxor

1. Cykelbyxor kan tvättas i 40 grader, använd tvättmedel utan blekningsmedel, annats kan materialets elasticitet förstöras. Tvättas med liknande färger. Tvätta aldrig med produkter som innehåller kardborrband, det kan uppstå slitage och gå hål i kläderna.

2. . Kan strykas med låg temperatur (max 110 grader).